Volgers

zaterdag 26 juli 2014

Zomerchallenge Nederlandse Swappers dag 4 en 5

Hallo allemaal,


Hebben jullie allemaal mijn blogpost van gisteren gelezen. Dit is het vervolg erop.

Ik wil jullie allereerst bedanken voor jullie enthousiaste reacties. Ik lees dat het bij een aantal heel ver weg is bij wat ze normaal maken. Dat geld voor mij ook zeker, maar het is gewoon heel erg leuk om eens iets heel anders te proberen. Ik ben benieuwd wat jullie er vandaag van vinden. 

Vandaag dus mijn bijdrage voor dag 4 en 5 van de Nederlandse Swappers zomerchallenge.

Voor dag 4 is de opdracht TEKST.
Omdat het een zomerchallenge is heb ik deze keer een woordenboek uit de kast gehaald en de bladzijde met het woord vakantie gekopieerd. Randen en ook het papier zelf wat "ouder" gemaakt met distressinkt Vintage Photo. Uit kraft de leuke auto met caravan stans gestanst die ik onlangs van Janneke kreeg.
Ik was door mijn kopie uit het woordenboek wat beperkt in de manier waarop het op de kaart kwam, ik wilde het eigenlijk in de breedte van het papier, maar dat kwam niet goed uit. Daarom toch maar in de lengte het de auto rijdt nu berg op op weg naar een leuke vakantiebestemming. Bovenin wat pijlen geknipt en daarover heen 3 stempels van de set Airmail van Elines huis.
Ik ben er niet echt tevreden over. Maar weet ook niet goed wat ik er aan kan veranderen.


Ik wil deze kaart ook insturen voor
Creative cutting: zome - vakantie
Fussy and Fancy: words


De opdracht voor dag 5 was: VLINDERS

Ik had de distressinkt van dag 3 nog op mijn hobbytafel liggen en daar ben ik weer verder meegegaan. Opnieuw een achtergrond gemaakt met Spun sugar en Shabby Shutters. Daarna een stempel van Kaiserkraft erop gestempeld met Stazon. Deze stempel met distressinkt (Victorian velvet, spun sugar en shabby shutters) nog wat ingekleurd. Nu kan ik helemaal niet met distressinkt kleuren en dat zie je ook wel denk ik. Ik heb nog veel te leren (lol) maar het uiteindelijke resultaat ben ik wel tevreden.
De kaart is verder afgemaakt met stikstreepjes die ik gezet heb met een gelstift en nog wat uitgestanste vlinders met een embosslits (beautyfull wings) van Stampin Up. Deze heb ik uitgestanst uit een mislukt probeersel om een achtergrond te maken. Hierdoor vallen de vlinders niet heel erg op tegen de achtergond en dat was ook mijn bedoeling.


Natuurlijk lees ik ook vandaag graag jullie reacties. Schroom niet om lekker positief of opbouwende kritiek te leveren.

Groeten, Aartje

13 opmerkingen:

  1. leuke kaart, en leuk zo met die achtergrond.
    gezellig dat je meedoet met de uitdaging van de CCC.
    groetjes rian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze 2 zijn je ook weer super afgegaan Aartje, heel mooi allebei.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi aartje
    nou je kan trots zijn op je werk want het ziet er superieur en mooi uit
    groetjes corry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zijn beide kaartjes weer. Mooi met de pagina "vakantie" uit het woordenboek.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Aartje, mijn reactie verdween. Maar ik schreef je dat je er o ontzettend leuk mee bezig bent, met die zomerchallenge. Ik vind ze allebei erg leuk! En kleuren met distress kan ik ook niet, ik ben al blij als het er een beetje uitziet met potloden.
    Ik ben benieuwd naar de volgende dagen...
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Aartje,
    je kaartje met vlinders is prachtig, dat inkten ligt je wel en de eerste, het is echt jammer dat het niet in de breedte ging, dan was het mooier uitgekomen, maar wel een origineel idee, liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Poeh zus ik moet wel even wennen aan deze nieuwe stijl kaarten van je. Ik vind die met de vlinders erg leuk geworden. De stempel die je gebruikt hebt kwam ik laatst ook nog weer tegen. Andere kaart is zeker origineel met dat woordenboek maar die scheve auto doet het niet zo geweldig geloof ik.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind ze allebei supermooi! Ik hou er van als je ook uit je comfortzone kunt gaan Daarom doe ik vaak aan challenges mee, soms denk ik echt wat moet ik met die opdracht maar juist zo wordt je steeds creatiever. En dat zie ik ook bij jou. Je maakt altijd prachtige dingen maar zo een hele andere stijl is ook echt leuk.

    groetjes
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk idee, dat woordenboekblaadje kopiëren en gebruiken als achtergrond! Het is zo een superleuke vakantiekaart geworden! En je onderste kaart met de inkten en de mooie stempel is een plaatje! Leuk ja, om eens wat anders te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha lekker bezig!!
    Voor je eerste kaart had je ook alleen een gedeelte van de tekst kunnen gebruiken, bijv. d.m.v. scheuren of stansen...
    En het zou ook helemaal niet gek zijn om ook buiten de kaders van je kaartafmetingen te denken. Zou het erg zijn als de auto en caravan wat uit zouden steken?
    Die pijlen vind ik super, net als de auto met caravan van kraft, past perfect bij de bladzijde met tekst. :-)
    Je 2e kaart is weer heel anders. Leuke stempel is dat hé? Bij mij ligt deze nog ongebruikt, ha, ha, net als heel veel andere stempels. :-)
    Erg leuk met die zelfgemaakte achtergrond!
    Wat ik zelf nog wel eens doe met ingekleurde afbeeldingen waar ik niet tevreden over ben..... gewoon wat glitterlijm op aanbrengen, ha, ha of de schaduwkanten nog donkerder maken voor iets meer contrast, tja helaas gaat er bij mij met kleuren ook nog wel eens iets fout. :-(
    Ik vind dat je super creatief bezig bent en dit zouden kaarten zijn die ik zo naar vrienden en familie zou kunnen sturen! Die houden hier wel van. :-)
    ( minder van die 'aangeklede ' kaarten die ik ook nog wel eens probeer te maken, met minder succes dan jij of Joke!)
    Ben benieuwd naar je volgende creaties!
    Je kaarten werken voor mij erg inspirerend!!

    Groetjes,

    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben maar eens op het Swappersblog gaan kijken... Erg leuk om de creaties te zien! En deze laatste opdracht vind ik echt super, Aartje. Zo'n leuk effect om die caravan over het "woordenboek" te zien rijden ;-)

    Groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie kaarten heb je er van gemaakt! Dat vind ik altijd nog wel het leukst van uitdagingen, kijken wat anderen met dezelfde opdracht ervan maken ;o)

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Great way to use words for our challenge this fortnight. Thanks for joining in the Fussy & Fancy Challenge.

    Hugs, Vannessa
    F & F DT

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskwam op mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Thanks for visiting my blog and posting a comment