Pagina's

vrijdag 18 maart 2011

schaapjes wolvilten

Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer langskomen. Allereerst wil ik jullie, ook namens Thomas, bedanken voor de leuke reactie op zijn deurhanger. Hij is er erg trots op dat er zoveel mensen een reactie hebben gegeven.

Vorige week heb ik een workshop wolvilten gedaan en het resultaat wilde ik jullie toch ook even laten zien. Wat een lol is dat wolvilten zeg. (Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde als je een wollen trui in de wasmachine gooit, voor velen waarschijnlijk een herkenbaar beeld......)
We kregen schapenwol en moesten dat om een kiezelsteen van ong 3 a 4 centimeter doen. Vervolgens moest dit in warm water met zeep. En dan maar kneden en rollen. De docent zei "alsof je gehaktballen draait", dan kun je je ongeveer een voorstelling maken hoe het ging ; ) Op deze manier wordt de wol steeds harder. De kop van de schaapjes bevat geen steen, maar is alleen maar wol wat opgerold wordt en vervolgens ook weer kneden en rollen. Het lijf en het hoofd moest daarna aan elkaar genaaid worden en van vilt een paar oortjes en met een paar steekjes nog wat oogjes gemaakt
Ook het groene weitje is gewolvilt of is het werkwoord wolgevilt?
Ik vond het erg leuk om eens te doen
Dit is het resultaat. Een echt lentegevoel krijg je ervan.


Groeten Aartje

1 opmerking:

Leuk dat je langskwam op mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Thanks for visiting my blog and posting a comment