Volgers

vrijdag 25 juli 2014

Zomerchallenge bij de Nederlandse Swappers

Hallo allemaal,

Kennen jullie het blog van de Nederlandse Swappers? Ik volg het al een tijd, maar durf eigenlijk niet zo goed mee te doen met de swaps. Ik zie iedereen steeds van die mooie en vooral ook orginele creaties voor elkaar maken en ik denk dat ik helemaal niet zo creatief ben om ook zoiets leuks voor een ander te verzinnen.

Maar deze week hebben ze iets anders: De zomerchallenge. Iedere dag komt er een nieuwe opdracht waarmee je aan de slag kunt. Tot nu toe zijn er de volgende opdrachten geweest:
Dag 1 je favoriete plaats
Dag 2 bloemen
Dag 3 cirkels
Dag 4 tekst
Dag 5 vlinders

Het is de bedoeling dat je je creatie op een correspondentiekaartje maakt. Dat is best lastig vind ik, want normaal is een kaart veel groter.

Met dag 1 kon ik niet zoveel maar voor dag 2 en 3 ben ik eens lekker uit mijn comfortzone gegaan. 2014 is voor mij het jaar van "probeer eens iets nieuws", dus deze zomerchallenge past daar prima in.

Hier mijn dag 2 creatie: BLOEMEN
Op een correspondentiekaartje gestempeld met een set van Little yellow bicycle. De blauwe inkt is Colorbox (kleur sky blue) en de bruine is van Stampin Up (kleur Crumb cake). De stempel willekeurig door elkaar gestempeld. Daarna de randen ook bewerkt met Crumb cake. Tsja en toen begon het zweten, want hoe maak je dan zoiets af? Als je gewend bent aan volle scrapkaarten is het toch lastig om zo'n klein correspondentiekaartje toch aan te kleden. Uiteindelijk gekozen voor een tekststempel van Marianne design en de collectable met het tuinharkje en schepje.



Mijn dag 3 creatie: CIRKELS
Voor de derde opdracht ben ik lekker gaan knoeien met inkt. Ik heb de kleuren spun sugar en shabby shutters gemengd en dat leverde een mooie achtergrond op. Vervolgens heb ik met een creatatable van Matiannr Design cirkels uit roze papier van de Action gestanst. Deze in een hoek geplakt en er vervolgens lijntjes aan getekend met een fineliner. Onderin de hoek nog een stempeltje van Marianne Design met de tekst " van Harte".




Ik ben echt enorm benieuwd wat jullie hier van vinden. Ik vond het heel leuk om te doen en in verhouding kosten dit soort kleine kaartjes niet veel tijd. (Behalve het gekraak en gekreun in mijn bovenkamer om te bedenken hoe ik het aan moet pakken.) En ik realiseer me dat ik op het gebied van dit soort kaartjes nog heel veel te leren heb, dus lever gerust je ongezouten kritiek. Daar leer ik alleen maar weer van. 

Ik daag jullie dan ook uit om ook mee te doen. Het is echt enorm leuk. Er liggen hier dan ook al een paar nieuwe uitdagingen  klaar om afgemaakt te worden.

Groeten, Aartje

10 opmerkingen:

  1. Leuke kaartjes Aartje! Knap hoor om uit je comfortzone te gaan en wat anders te proberen. Ik kan je verder geen tips geven want ik heb 1x een CAS kaart gemaakt en er zo lang over gedaan dat ik het niet snel weer probeer... ;-)
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi zus, dit is helemaal niet gek geloof ik voor zo'n eerste keer. Maar ook ik heb helemaal geen kaas gegeten van dit soort kaartjes geloof ik. Ik durf er ook niet zo goed aan te beginnen. Ik denk dat ik de wat vollere kaartjes toch ook wel leuker vind. Maar niet iedereen houd natuurlijk van al die bombarie op een kaart dus als je zoiets hebt liggen is denk ik altijd wel handig.
    groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, ik vind ze super geslaagd!! En ook heel origineel! Ik hou dus wel van CAS kaarten, dus dit vind ik ontzettend leuk.
    Heb zelf meer moeite met het 'aankleden' van kaarten, ha, ha.
    Gelukkig houden de meeste van onze families en vrienden meer van mijn CAS stijl, dus dat scheelt weer.
    Heel moedig om uit je comfortzone te stappen en dit te doen, mag van mij vaker hoor!
    En dat experimenteren met inkten en structuurpasta's en sprays werkt lekker bevrijdend. :-)
    So, what's next?! :-)
    Groetjes,

    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Aartje,
    wat zijn ze leuk !! en klein..knap hoe nog zoveel op zo'n klein kaartje krijgt, de kleuren van de bloemenkaart zijn prachtig en de gestempelde achtergrond met ballonnen, leuk !! en de touwtjes ook..liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind ze superleuk geworden Aartje, ze zijn je goed afgegaan. Zelf ken ik dat blog niet maar zal ook eens een kijkje gaan nemen.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou dat gaat je toch prima af zo?! Hartstikke leuk hoor ;O)

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heeeeel gaaf.....ik kan niet anders zeggen. Soms denk ik wel eens ik zou ook eens uit mijn comfortzone moeten gaan en ik doe dat wel eens maar dit soort...een beetje cas-kaarten maak ik echt nooit. Ik denk dat iedereen schrikt als ik hier ineens mee aan zou komen hahaha maar ik vind het geweldig om te zien.
    Fijn weekend, Plony

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Aartje,
    ik vind je kaartjes super. Ik zag het al bij de Swappers. Volgens mij kunnen we nog best lang meedoen toch? Dus tijd genoeg om erover na te denken.
    En doe gewoon een keer mee. Het is echt gaaf. EN we kunnen niet allemaal even creatief zijn, dus dat geeft niets.Ik vind deze kaartje echt super geworden! EN gewoon blijven oefenen, dat is de beste tip die ik je geven kan
    Groetje,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Schitterende kaarten Aartje, vooral je eerste vind ik echt helemaal te gek!!
    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskwam op mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Thanks for visiting my blog and posting a comment