Volgers

maandag 26 december 2022

Uitdaging Nelleke - Aartje #5

 Hallo allemaal,

Het is hier al even wat stil op mijn blog. Ik werd zelf door een flinke griep geveld (voordeel van zo'n griep is dat je voor de kerst de kerstkilo's al kwijt bent 😀 nog voor ze er aan zitten, ik was in een halve week 3kg kwijt) en daarnaast zijn er grote zorgen om de gezondheid van mijn vader. Hij is deze week voor de 3e keer in 6 weken opgenomen in het ziekenhuis en gisteren op de IC gelegd.

Maar vandaag is het dus al weer tijd voor de 5e uitdaging van Nelleke en mij. En het was deze keer ook echt een uitdaging voor me.

Dit was de opdracht deze keer:
* Gebruik houtnerfpapier uit het pakket, welke maakt niet uit.
* Gebruik alleen de bloemenstans van het pakket.
* Maak bloemen van het designpapier uit het pakket. Je mag hier wel effen papier bij gebruiken, wel wil ik minstens 2 verschillende designs zien. Soms zitten die al op 1 papiertje
* Geen plaatjes, evt. stans voor de tekst of stempel

Dit is het geworden,Aan deze kaart is veelvuldig app contact met mijn zus vooraf gegaan. Ik zat helemaal vast en was niet tevreden. Wat ik dan doe is mijn zus appen met de kaart die los in elkaar ligt. En dan vraag ik haar om tips. En dan gaat er van alles heen en weer. Ik heb deze keer de foto's eens uit mijn app gehaald zodat jullie een beetje de "strijd" van deze kaart kunnen zien 
Ik begon wat flets met alleen houtnerf, wit en blauw (werd afgekeurd door mijn zus!)
Kan er niet wat kleur bij was de vraag van de andere kant?

Dat bleek het ook niet te zijn, Kun je niet iets met een cirkel. Ik had van onze vorige opdracht nog een deel uitgestanst liggen.

Werd al beter bevonden, maar nog steeds flets. Met wat zwart wordt het misschien wel stoerder.

Herkennen jullie dit en heb je dan ook iemand waarmee je appt?

Ik ben blij dat ik uiteindelijk toch een kaart heb kunnen maken waar ik wel tevreden over was, maar het was dus deze keer een zware bevalling. 

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Ik wens jullie nog een fijne 2e kerstdag

Groetjes, Aartje

10 opmerkingen:

 1. Nou, ik vind dat zwart zeker een mooie aanvulling. Meer pit, zeg maar! EN wat leuk dat je met Joke aan het appen gaat als je een 'knutselprobleem' hebt. Ik de dat niet, maar vindt het wel een goede tip. Meestal laat ik het een dag liggen en kijk er dan weer eens naar. Soms komt dan het idee opeens.
  Wat zorgelijk van je vader! Ik snap dat je daar druk mee bent. Is het niet fysiek, dan wel in je hoofd. En wat een bof, 3 kerstkilo's voordat de kerst begint al kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This card turned out great in the end Artie - the little changes really made it pop! What a great idea chatting with your sister online to help spark your creativity! Thanks so much for joining us at Allsorts challenge
  Pauline xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. A pretty design, many thanks for sharing with us at Allsorts challenge.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry voor de late reactie. Ik had je post op de telefoon gezien, maar dan kan ik niet reageren. Nu achter de computer kan het wel.
  Pft wat een zorgen rondom je vader. En dan zelf nog ziek worden, dat kan je er eigenlijk niet bij hebben. Hopelijk ben je weer wat opgeknapt. Sterkte met je vader en dat hij ook nog mag opknappen voor zo ver dat mogelijk is.
  Nu dan je kaart. Prachtig om te zien hoe deze kaart tot stand is gekomen. Dat om advies vragen doe ik ook wel hoor. Eerder vaak aan Lieke, maar die is het huis uit, dus wordt lastiger. Heel af en toe aan GerJanne, maar ik denk ook: Nel je moet het zelf oplossen. Als iets niet goed voelt doe ik het niet, wat voor een opdracht het ook is. Maar het is wat je zegt: door het zwart erbij wordt het geheel wat pittiger en de kaart is zo tot een mooi geheel geworden.
  Ik ben benieuwd wat jouw opdracht gaat worden komende maand. groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It turned out beautifully! What a great sketch! Thanks so much for joining us at Allsorts challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. A lovely design. Thank you for joining in the Crafty Calendar Challenge this month. Good luck!
  Liz xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Aartje. Wat naar allemaal met je vader en wat een zorgen… en dan zelf ook nog flink ziek worden. Hopelijk ben je nu weer opgeknapt. Heel veel sterkte voor je zelf en voor je vader. Je hebt je leuk uit laten dagen. Best een lastige opdracht. Ik vraag mijn man regelmatig… Maar soms die ik toch mijn eigen zin… mannen zijn vaak net even wat anders. Handig dat je in overleg kan met je zus. Alle goeds wil ik je wensen en een goede jaarwisseling . Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fabulous card!
  Thank you for sharing at Allsorts!
  Happy New Year;-))m

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi! Fijne jaarwisseling gewenst! En een goed 2023!
  Gr Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langskwam op mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Thanks for visiting my blog and posting a comment