Volgers

woensdag 30 maart 2011

een tag gemaakt

Hallo allemaal,

Zondagmiddag las ik op het blog van Annemarie en Merit dat ik de verjaardagscandy van Annemarie gewonnen had. Super natuurlijk. Vanmiddag heeft de postbode het al bezorgd. In het pakket zat o.a.allerlei prachtig papier en omdat het bij ons aan het einde van de middag begon te regenen ben ik er direct mee aan de slag gegaan.
Ik heb voor het eerst een tag gemaakt. Eerst maar eens wat blog langs gegaan op zoek naar voorbeelden en maten. Ik kwam tot de conclusie dat er niet echt een vaste maat en vorm bestaat.
Ik heb de afbeelding van magnolia met de aquamarkers gekleurd. 2 weken geleden was er bij de hobbywinkel hier in Apeldoorn zo-wie-zo een demodag en toen heb ik geprobeerd de kunst nog wat beter af te kijken. Ik heb het gevoel dat het resultaat al wel beter wordt. (Willie bedankt voor je tips)
Het papier is van Bo Bunny. De vlinder heb ik zelf gemaakt van 2 effen stukjes papier. Omdat ik dat effen papier toch wat saai vond heb ik er met de perlenpen nog een tipje opgegeven. Al met al is het een vrolijk lente geheel geworden.

Met deze tag wil ik meedoen met de volgende challenges:

Dutch Magnolia Lovers: alles mag
Its a Magnolia: geen kaart
Nederlandse Magnolia Challengeblog: maak een tag
Dolls and Decorations: lente in groen en geel

Hier nog even een foto van de candy die ik gewonnen had:
Annemarie en Merit, ontzettend bedank voor deze candy. Ik ga er met veel plezier mee aan de slag.

Groeten Aartje

vrijdag 25 maart 2011

verjaardagskaart in roze

Hallo allemaal,

Deze kaart had ik begin van de week al gemaakt, maar ik wilde hem nog niet op het blog zetten voordat de ontvanger hem in de bus had gekregen. (Annemarie ik hoop dat je hem mooi vond)Ik heb de afdruk ingekleurd met aquamarkers. Ik wilde de jurk van het meisje een wat transparante look geven, dus ik heb deze met een extra vochtige waterpenseel gekleurd.
Het papier heb ik vorige week gewonnen bij de candy van Liesbeth (Liesbeth nog enorm bedankt hiervoor, ik vond het een superleuke candy). Toen het pakketje bezorgt werd, had ik meteen een idee hiermee. De digistempel had ik kort ervoor gewonnen en ik vond de roze tinten papier er prima bij passen. Ik weet niet van welk merk het papier is.
De kaart is afgemaakt met een zelfgemaakte bloem, blaadjes uit een Marianne Design Creatable en een tekststempel van Personal Impressions.
de kleuren die ik gebruikt heb zijn: Cherry Blossom (jurkje en gezicht), Cranberry (vestje), Spring Green (schommel), Eggshell (gezicht), Golden Brown en Sepia (haar)
De digistamp heet Emma Swinging en is van whimsy stamps
Ik wil met deze kaart meedoen met de uitdaging op het blog van: Aquamarkers
sorry dat de kleuren van de foto niet echt goed zijn.


Groeten Aartje

maandag 21 maart 2011

Lentekriebels

Op het blog van Karens doodles is dit keer de opdracht fotoinspiratie. Het is een foto met lentegevoel. Ik heb daarmee deze kaart gemaakt. Lentekriebels met de digistamp van Karen Doodles genaamd First Kiss.

Ik heb voor het lentegevoel gekozen voor fris groen omdat ik dat echt de kleur van het voorjaar vind als alle bomen en struiken weer uitlopen.
Ik heb de rand gemaakt met een Nellie Snellen stans. Door de gaten heb ik een groene strik gemaakt. Verder heb ik wat kleine met een pons gestanste bloemetjes rondgestrooid.

Met deze kaart wil ik meedoen met de challenges van
Karens Doodles : fotoinspiratie
Stamp something: something sweet
Stamp with fun: Spring
Wagsn Wisker: Spring

Groeten Aartje

vrijdag 18 maart 2011

eindelijk weer een kaart

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten op mijn blog. Ik ben nog steeds verbaasd dat er mensen geintresseerd zijn in mijn frobels.

De afgelopen weken gingen als een flits voorbij. Het ontbrak me aan tijd en inspiratie. Vanmiddag heb ik mezelf maar eens een middagje vrij kado gedaan. Dus de ongestreken overhemden kijken me nu nog aan.....

Ik ben aan de slag gegaan met een Magnoliastempel nadat ik lekker eerst een blog-rondje had gedaan. Ik kwam een aantal leuke challenge tegen, waarna ik meteen zin had om met kleurtjes aan de slag te gaan.
Ik heb deze dame ingekleurd met potloden deze keer. (over het resultaat van mijn aquamarkersacties ben ik nog niet altijd tevreden).
Het papier is van Bo Bunny uit de lijn Kitchen Spice
De rand is gemaakt met een stans van Nellie Snellen.(mfd023)


De bloemetjes zijn gemaakt van een lapje vilt dat ik door de cuttlebug gehaald heb. Ik had nog wat vilt over van de oortjes van de schaapjes en het lag nog op tafel en ik dacht als ik dat nu eens door de cuttlebug haal, dan is dat wel een leuk bloemetje. Ik vind het resultaat daarvan dan ook wel geslaagd.

Als slot nog een paar pareltjes gemaakt met de perlenpen.

Ik wil met deze kaart graag meedoen met de volgende challenges:
Dutch Magnolia Lovers: Magnolia in bruin, roze en creme/wit
its a magnolia challenge: gebruik iets van Magnolia
fridaysketchers: Gebruik de 
Just Magnolia: Favorite Color Combo
 Nadia's challenge: Bloemen
 
Groeten Aartje

schaapjes wolvilten

Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer langskomen. Allereerst wil ik jullie, ook namens Thomas, bedanken voor de leuke reactie op zijn deurhanger. Hij is er erg trots op dat er zoveel mensen een reactie hebben gegeven.

Vorige week heb ik een workshop wolvilten gedaan en het resultaat wilde ik jullie toch ook even laten zien. Wat een lol is dat wolvilten zeg. (Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde als je een wollen trui in de wasmachine gooit, voor velen waarschijnlijk een herkenbaar beeld......)
We kregen schapenwol en moesten dat om een kiezelsteen van ong 3 a 4 centimeter doen. Vervolgens moest dit in warm water met zeep. En dan maar kneden en rollen. De docent zei "alsof je gehaktballen draait", dan kun je je ongeveer een voorstelling maken hoe het ging ; ) Op deze manier wordt de wol steeds harder. De kop van de schaapjes bevat geen steen, maar is alleen maar wol wat opgerold wordt en vervolgens ook weer kneden en rollen. Het lijf en het hoofd moest daarna aan elkaar genaaid worden en van vilt een paar oortjes en met een paar steekjes nog wat oogjes gemaakt
Ook het groene weitje is gewolvilt of is het werkwoord wolgevilt?
Ik vond het erg leuk om eens te doen
Dit is het resultaat. Een echt lentegevoel krijg je ervan.


Groeten Aartje

dinsdag 15 maart 2011

Pinguin van Thomas

Mijn zoon Thomas (8 jaar) ziet ons (zijn zus Anne en mij) vaak kaartjes maken. Nu wilde Thomas ook graag eens aan een wedstrijd meedoen. Hij heeft daarvoor een leuk afdrukje van een pinguin uitgezocht. (Zijn lievelingsknuffel is een pinguin). Hij heeft deze mooi ingekleurd met potloden en ook met terpentine bewerkt. Daarna hebben we samen een wedstrijd uitgezocht waar hij graag aan mee wil doen. Dat werd een deurhanger bij C.R.A.F.T. Dit is zijn resultaat.
Thomas is heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

zondag 13 maart 2011

Resultaat van weinig inspiratie

Hallo allemaal, leuk dat jullie weer op mijn blog langskomen.
Eigenlijk had ik niet zoveel inspriatie deze week, het was een drukke vol geplande week. Het resultaat is deze kaart. Ik ben op de stempelafdruk van marianne design gaan expirimenteren met het mengen van kleuren met de aquamarkers. Het is wel grappig om te proberen, maar met het resultaat ben ik nog niet helemaal blij. Ik heb bij deze kaart vooral de kleuren tangerine met raspberry gemengd om de verschillende oranje tinten te krijgen.


De tekststempel is van  Personel Impressions.
Voor het challenge van Karensdoodles moest je een eenvoudige kaart maken met 1 eyecatcher. Ik wilde hiervoor eigenlijk mijn nieuwe stempel van Karen doodles gebruiken die ik vorige week gewonnen heb, maar helaas ontbreekt daar de tijd even voor. Ik heb nu dus 2 challenges gecombineerd.
Het papier is van Bo Bunny (kitchen spices)
Ik wil met deze kaart meedoen aan:
Karen Doodles: eenvoudige kaart met 1 in het oogspringend detail
Marianne Design: Vrij thema

Groetjes Aartje

vrijdag 11 maart 2011

Naar de KG kaartendagen in Zwolle en prijzen gewonnen

Hallo allemaal,

Dit was weer een leuke week. Dinsdag las ik op het blog van Joyful stamper dat ik 2 digi's van Whimsy stamps uit mocht zoeken omdat ik een prijs gewonnen had bij de digital blog hop van de week ervoor. Je moest toen langs ongeveer 10 verschillende blogs hoppen en overal een reactie achterlaten. Ik heb samen met mijn dochter Anne 2 leuke digi's uitgezocht.
Donderdagochtend las ik op het blog van karens doodles netherlandse challengeblog dat ik de 3e prijs gewonnen had met mijn kikkerkaart en dat ik daar ook een leuke digi uit mocht zoeken. Ook hier heb ik samen met Anne een leuke uitgezocht (een schattige stempel genaamd First kiss) en inmiddels ook al ontvangen. Ik heb echt zin om er mee aan de slag te gaan.
Donderdag ben ik met mijn zus een dagje naar de Knotsgekke scrap en kaartendagen in Zwolle geweest. We waren hier allebei voor het eerst, maar het was erg gezelllig. Het was niet al te druk dus je kon goed bij de kraampjes kijken. We hebben leuke dingen gekocht. (papier, brads, waterpenseel, perlen pen en tekststempels) Al met al een geslaagde dag.

dinsdag 8 maart 2011

Blogaward ontvangen

Gisteren las ik op het blog van Marijke en Chantal dat ik van hen een blogaward krijg. Hier ben ik natuurlijk heel erg blij mee.  Jullie moeten zeker eens bij Marijke en Chantal langs gaan want ze maken prachtige dingen.
Nu is het de bedoeling dat ik 8 dingen over mezelf vertel en de award dan doorgeef aan 8 anderen.

Hier komen mijn 8 bekentenissen:
1. Ik werk 3 dagen in de week op een financiele admistratie
2. Ik zou eigenlijk moeten gaan sporten, maar verder dan de kinderen naar sport brengen kom ik niet.
3. Door mijn zus ben ik gaan kaarten maken
4. Ik vind het altijd ontzettend leuk om jullie reacties te lezen.
5. 's avonds na een drukke dag werk vind ik het heerlijk om langs jullie blogs te "surfen"
6. Wij hebben geen huisdieren, zelfs de goudvissen gingen van ellende dood bij ons.
7. Ik vind het erg leuk om samen met mijn dochter Anne te frobelen
8. Ik ben vaak jaloers op de prachtige creacties die jullie maken.

Nu mag ik de award doorgeven aan 8 anderen:

Bezoek bovenstaande dames eens op hun blog.

Groeten Aartje

maandag 7 maart 2011

Groen, groener, groenst

Gisterenavond ben ik aan de slag gegaan met de spullen uit de candy van Michelle. Ik heb voor de kaart mijn kikkerstempel gebruikt. Het dessinpapier, de vilten bloemen en de andere bloemen komen uit het pakket van Michelle. Ik heb de stempel ingekleurd met aquamarkers. Voor deze stempel heb ik maar 2 kleuren gebruikt nl. Spring green en raspberry (o ja en voor het hartje van de bloem tangerine, dus toch 3 kleuren gebruikt)
Ik vind het zelf wel een grappig kaartje geworden. Ik heb voor deze kaart de sketch van karen doodles gebruikt.


Dit was de sketch


Met deze kaart wil ik meedoen met de challenge van:Karen's Doodles Nederland

Groeten Aartje

10-3-2011:met deze kaart won ik de 3e prijs en mocht ik een digistamp uitzoeken (ik heb de stempel first kiss uitgezocht)

zondag 6 maart 2011

with love

Vanmiddag weer lekker zitten knutselen. Dit keer met een stempel van Nellie Snellen. Ik heb hem ingekleurd met de aquamarkers. Het papier komt o.a. uit een blokje van het Kruidvat (roze blokjespapier) ook de bloemen zijn van het kruidvat.
Over het inkleuren met de aquamarkers ben ik nog steeds niet helemaal tevreden, maar het is wel erg leuk om te doen.
De gebruikte kleuren zijn: Sepia, Golden Brown, Cranberry, Storm Blue, Eggshell en Cherry Blossom
De kaart is gemaakt nav een sketch bij Dutch Card Lovers. Deze sketch is gemaakt door de 11-jarige Mindy. Dutch Card Lovers heeft deze keer ook speciaal een kinderchallenge uitgeschreven voor deze sketch.

Ik was zelf tevreden over het resultaat, maar baal er wel wat van dat ik het dan toch niet op de foto krijg zoals ik zou willen. Als jullie tips hebben om een goede foto te maken van je kaart hou ik mee aanbevolen.


Met deze kaart wil ik meedoen met de volgende challenge:
Dutch Card Lovers: Gebruik de sketch. (tot vrijdag 11 maart 18.00 uur)

woensdag 2 maart 2011

Flowers

Even een update om te beginnen. Mijn vorige week eindigde goed.
Ik zat in de top 3 bij Anyone for Anya (met mijn envelopje) en bij een hoop inspiratie (met mijn tentkaartje voor Valentijn)  Daarna won ik ook nog de candy bij Michelle. Helemaal super dus.

Maar nu deze kaart. Het was een enorme worsteling. Ik heb alles flink vaak van z'n plek gehaald tot ik uiteindelijk tevreden was. Het is een stempel van CC-design (hij heet geloof ik Trevor met tulpen)
De oranje papieren bloemen kwam ik deze week tegen bij het Kruidvat en maakten mijn kaart compleet


Ik wil met deze kaart meedoen met de volgende challenges:
Anyone for Anya: Gebruik de sketch
Girlscardsworld: thema bloemen
Bunny Zoe's craft: Spring, flowers everywhere
Stamp Something: Something with flowers
Creative Craft: thank you, this flowers are a thank you for my neighbour. I want to give her a 
prairie fairy fridays: Inspired by a song. I'm inspired by the dutch song Tulpen uit Amsterdam (Tulips from Amsterdam)
Pollycraft Monday Challenge: Three circles: I made 2 circles with the cuttlebug and 2 round buttons

Ik vind het altijd leuk om jullie reacties te lezen, dus als je iets achter wil laten........

Groeten Aartje