Volgers

donderdag 17 december 2015

sleetje rijden 2

Hallo allemaal,

Allereerst welkom aan Sarah. De 200e volger. Een mijlpaal!.

Voor het blog van Craftliners maakte ik 2 bijna dezelfde kaarten. Begin deze week liet ik al een kaartje zien met deze sketch en stempel, maar door heel ander papier te gebruiken ontstaat een hele andere kaart.

Daarvoor koos ik het papier van Authentique Cozy. Warme bruintinten gecombineerd met rood en blauw. De stempel is van My Favorite Things.

Ook deze stempel is weer ingekleurd met Faber Castel Polychromos
Gebruikte kleuren:
Huid: 132, 189, 131
Shirt: 154,156, 131
Muts, sjaal, wanten: 189, 223,219, 118

Om deze kaart af te maken gebruikte ik wat houten sneeuwsterren (Xenos) , een rode geblokte strik en de leuke stansen van Taylored Expressions (skinny mini borders). Als laatste nog een mooie charm van Scrapberry's.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Nog een paar dagen werken en dan heerlijk een aantal dagen vrij. Merk op de bloggen al dat het iets rustiger begint te worden.maandag 14 december 2015

Sleetje rijden

Hallo allemaal,

Echt winter wil het nog niet worden, maar toch ben ik vandaag in winterse sferen. Craftlines heeft tegenwoordig leuke stempels van My Favorite Things in het assortiment en vandaag heb ik gekozen voor eentje met een slee. Deze stempel past perfect bij het echte winterpapier van EchoPark. De grijs blauwe tinten zorgen voor zo'n echt winters ijzig sfeertje.

De basis van deze kaart is wit cardstock van Aurelie uit de Kaloscollectie. Mooi stevig papier wat door en door gekleurd is en wat je dus goed kunt snijden en vouwen. Hierop lichtblauw papier uit dezelfde collectie. Daarna nog een donker blauwe laag.  Hierop dus het designpapier van Hello Winter. Alles weer gemat op donkerblauw papier. De stempel heb ik uitgesneden met een ronde snijmal van Aurelie, deze gemat op een scallop ronde snijmal, eveneens van Aurelie. De kaart is afgemaakt met een sneeuwvlok stans van My Favorite Things, een blauwe strik, een sneeuwvlok charm en wat plaksterretjes.

De stempel is ingekleurd met Faber Castel Polychromos. 
De gebruikte kleuren zijn: 
Huid: 132, 189, 131
Shirt: 154, 156, 233
Broek: 246, 247, 157
Slee: 179, 178, 177

Hieronder nog even de gebruikte materialen:
Stempel:
My Favorite Things Dashing by PL-243
Stansen:
Aurelie Circle Nesting Dies AUCD1007
Aurelie Scalloped Nesting Dies AUCD1008
My Favorite Things Let it Snowflake MFT-025
Papier
Aurelie Kalos collection A4 AUKC1001
EchoPark Hello Winter HW95023
Kleurmedium
Faber Castell Polychromos FC-110011

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:
 7kidsfab 'n funkyKIC, paradise of stampssir stampalotcheerfull sketches.
ABC Christmas,  Crafty Cardmakers, Crafty Hazelnuts, Creatalicious, Fairy Tale, Fussy and Fancy,  Kleuren met potloden, Papertake weekly.

Ik heb deze kaart nog een keertje gemaakt, maar dan in hele andere kleuren, waardoor je een heel ander beeld krijgt. Die laat ik later deze week zien.woensdag 9 december 2015

Sneeuw

Hallo allemaal,

Vandaag, na alle kaarten met kant en klare plaatjes, weer eens een kaart met een stempel. Want kleuren blijft toch gewoon het leukste om te doen. Een magnolia deze keer, kwam het afdrukje tegen bij het opruimen van mijn kamer en dus moest deze er aan geloven.

Ik heb gebruikt gemaakt van de sketch van Cheerfull Sketches. Een mooie en fijn mee te werken sketch. (Er liggen nog al 2 kaarten klaar met deze sketch!)

Van Sinterklaas (lees mijn dochter) kreeg ik een hele mooi stans (Precious Marieke, winterwonderland), die moest natuurlijk gelijk gebruikt worden. Deze uit grijs papier gestanst, maar dat vond ik in eerste instantie wat hard t.o.v. het designpapier. Dus lekker met gesso bewerkt en op die manier dus minder hard van kleur gemaakt.
Verder nog een sneeuwster van Marianne design gebruikt. De kaart is afgemaakt met een bloementoef, een strik met een parelbrad, kant en een klein plaksterretje. Alle randen heb ik bewerkt met grijze inkt om wat meer diepte te krijgen. De tekststempel is van Aurelie. Als laatste nog wat gewerkt met liquid applique.

De afbeelding heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos. De gebruikte kleuren zijn:
Huid: 132, 189, 131
sjaal: 230, 233, 234
Jas, muts, laarzen: 154, 156, 233
haar, jurk: 183, 178, 177


woensdag 2 december 2015

Kerstkaart

Hallo allemaal,

Ik heb het op dit moment erg druk, maar juist dan is het heerlijk om me in mijn hobbykamer terug te trekken en lekker de boel de boel te laten.
  
Vandaag laat ik jullie weer een kerstkaart zien. Deze keer in geel bruin tinten. Niet direct kerstkleuren maar met het plaatje van dit hertje kan het heel goed vind ik.

De basis is kraftpapier. Hierop donker bruin papier en vervolgens het designpapier van Teresa Collins "vintage finds".

Alle randen zijn bewerkt met Walnut Stein. De tekststempel is van Aurelie en het gestanst hertje van Cottage Cutz.  De grote bloem heb ik al heel lang liggen en is oorspronkelijk creme van kleur. Iedere keer als ik hem wilde gebruiken vond ik het toch niet passen qua kleur. Dus deze keer heb ik hem eerst met inkt bewerkt en daarna een laagje stickels erover heen gedaan voor een "bevroren" effect.
De stans onder deze bloem is de Chloe stem die van Memorybox.

Tot slot nog een paar plakpareltjes.

Vandaag start ook de challenge bij Craftliners weer: Het thema is Kerst. Deze kaart heb ik niet voor de challenge gemaakt, daar staat een al wat eerdere kaart. Maar deze zou er wel goed passen met de tekststempel van Aurelie en het gestanste hertje van Cottage Cutz.

Ik wil mijn kaart insturen voor de volgende challenges:

Iedereen nog een fijne dag vandaag gewenst.