Volgers

dinsdag 23 augustus 2016

Hoogvlieger

hallo allemaal,

Ik mocht deze week ook weer een blogpost op het Craftlinersblog verzorgen. Ik koos daar deze keer voor een vintage mannenkaart.

Als DT team zijn we helemaal in de ban van de TODO, een machine die kan stansen, embossen en ook nog eens met hotfoil aan de slag kan.


De basis van deze kaart is kraft. Hierop designpapier van Scrapberry's (Mechanical Illusions). Met een Aurelie rectangle stans 2 vormen uit gesneden. Een reep papier bewerkt met hotfoil bewerkt met distress inkt. Verder nog wat tandwielen van Xcut en een vliegtuigje van Tattered Lace. De plaatjes komen ook uit het papier van Scrapberry's
Hier nog even het detail van de hotfoil. Het blijft supergoed zitten op het papier ongeacht of je er heel vaak overheen gaat met je blending tool. 
Op het craftliners blog vind je een overzicht van alle gebruikte materialen.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:


zaterdag 20 augustus 2016

Van harte

Hallo allemaal,

Goed nieuws! Ik heb weer een stansmachine. Mijn oude machine moest ik opsturen naar Joy!Crafts en dan zou hij gerepareerd worden. Zou ongeveer 30 euro kosten. Een paar dagen later kwam er een pakket terug en daar zat een andere machine in. De mijne was niet meer te repareren en ik kreeg voor de afgesproken 30,- een demo model (volgens mij zo goed als nieuw en nauwelijks gebruikt). Ik ben er heel blij mee zowel met de service als met de stansmachine. Wat kun je zo'n apparaat dan missen. 

Vandaag mocht ik weer een kaart laten zien op het kleuren met potlodenblog

Ik heb gekozen voor lieve kleurtjes groen en roze. Het papier is van Authentique.

Ik heb de afbeelding ( ik denk dat deze van Elisabeth Bell is, maar dat weet ik niet zeker) gekleurd met faber castell polychromos potloden.

De gebruikte kleuren zijn:
huid: 132,189,131
haar: 182,180,178
broek: 171,170,167
Shirt, bloem en strik: 131,190,191
hoed: 182,180
mand: 182,180
appels: 223,167,267

Voor de appels heb ik 3 kleuren met elkaar gemengd om ze op deze manier zo realistisch mogelijk te kleuren. 

Ik heb de kaart vervolgens afgemaakt met een strikje, kant, bloemen, wat plakpareltjes en een tekststempeltje van Marianne Design. 

Ik wil deze kaart graag insturen voor de volgende challenges

Morgen ben ik er weer op het Crafliners blog met iets heel anders dan deze kaart. Ik hoop dat jullie daar dan ook even een kijkje komen nemen.

Fijn weekend!
zaterdag 13 augustus 2016

Bloemen in een vaasje

hallo allemaal,

Vorige week en ook deze week ben ik gezellig naar Scrap & Co in Klarenbeek gegaan waar ze een aantal zaterdagen in de zomer leuke make en takes doen. Dat is altijd weer leuk, je kunt gewoon aan schuiven en weer nieuwe ideeen opdoen.

Ik laat jullie vandaag de eerste kaart zien die ik daar gemaakt heb. Je stempelde met My Favorite Things inkt een prachtige bloem en parfumflesje en kleurde deze in met Zig markers. De stempels zijn van Different Colors. Over het kleuren bennik nog niet helemaal tevreden, maar het was wel heel leuk om te doen. 


Ook d achtergrond is gestempeld met stempels van Different Colors. Deze kaart kun je openvouwen door de bloemen "uit de vaas" te halen. Deze vaas is eigenlijk een parfumflesje maar door het dopje er af te knippen is het een vaasje geworden. 

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges
As you like it (favorite  flower is the magnolia, it reminds me to my wedding day)

Fijn weekend allemaal, ik ga morgen gezellig een middagje bij Joke aan de freubel. Mijn stansmachine is inmiddels opgestuurd, dus ik ga bij Joke even wat dingen stansen. Wat kun je zo'n apparaat toch missen als hij het niet doet. Er moeten toch nog wel een paar DT kaarten af, dus er moet "gewerkt" worden.donderdag 4 augustus 2016

Vakantie is ijsjes eten

Hallo allemaal,

Onlangs op een warme dag lekker buiten zitten kleuren. Mijn oog viel toen op de stempel van deze ijs etende dametjes van Marianne Design. Die vond ik wel toepasselijk voor een warme zomerdag, want vakantie en een ijsje eten zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. In onze vakantie in Italie aten wij in San Gimignano zelfs ijs bij een wereldkampioen ijs maken. (En het was lekker!) 

Ik zocht in mijn voorraad papier naar iets wat ook lekker zonnig en vrolijk was en vond dat bij een oude paperpad van Marianne design (pink & orange). Hierna ben ik met mijn faber castell potloden gaan kleuren in kleuren die hier bij paste.

Huid: 132, 189, 131
Groen: 170, 168, 167
Geel: 108, 109, 111
Haar: 268, 180, 179
Grijs: 271, 272
IJs: 103
Vruchtjes: 126
Lepeltjes: 251

De sketch die ik gebruikt heb is van Die Sketchtanten. Ik gebruikte deze keer geen tot weinig stansen (zie mijn vorige bericht over mijn stansmachine, hij doet nog wel iets maar het bromt en knort enorm) 
Ik gebruikte alleen een "notitieblaadjes" van Marianne Design. De kaart is verder aangekleed met wat kant en bloemen. Het brilletje bewerkte ik met wat stickels om er een glansje op te maken.

Ik stuur deze kaart in voor de volgende challenges:
Sketchtanten, Marianne Design challengeblog, Marianne design Kreadiva's, Marianne design Diva's, the sketchy challenge, craft your passion, crafty cardmakers, crafty sentiments, cuttlebug mania, everybody art, inky impressions.

Ik viel deze week in de prijzen bij Cheerfull Sketches met deze kaart. Ik weet nog niet wat ik gewonnen heb, maar dat komt vast goed.

Fijne dag nog!
dinsdag 2 augustus 2016

Nieuwe challenge Craftliners: Alles mag

Hallo allemaal,

Er is weer een nieuwe challenge gestart bij Craftliners. Deze keer is het thema makkelijk want " alles mag". 

Ik hou wel van een uitdaging dus ik heb iets heel anders gemaakt dan ik normaal doe. 

Het uitgangspunt was een leuke nieuwe stempel en stansenset van Echo Park.
Een hele leuke set met mooie (tekst) stempels. Het kostte wel wat hoofdbrekens en ik ben dan ook heel benieuwd wat jullie vandaag van mijn kaart vinden (en ook heel benieuwd wat mijn neefje er van vindt die deze maand 15 wordt).

ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:
Craft your passion
Crafty sentiments
Paper creator
Paradise of stamps
Share Joy

Ik hoop dat je deze maand ook mee doet aan onze challenge. We hebben een hele leuke prijs deze keer.

Ik zou het heel leuk vinden als jullie een reactie achterlieten.