Volgers

maandag 28 november 2016

Winter muisjes

Hallo allemaal,

Ik mocht vandaag weer een blogpost verzorgen op het kleuren met potlodenblog.
 Deze maand is de sponsor van de challenges Di's Digi Stamps. Ik vind dat ze prachtige digi's heeft en wil jullie daar vandaag dan ook een kaartje mee laten zien in winterse sfeer.


De digi heet Christmas Catch Mice en heb ik ingekleurd met mijn Faber Castell Polychromos potloden.
Het gebruikte papier is van Authentique "Cozy". De sketch is van Paperplay sketches

Ik ben begonnen met een basis van kraft in de maat 15x30 cm.
Hierop het rode cardstock van Aurelie in de maat 14,5 x 14,5 cm.
Hierop het designpapier van Authentique in de maat 14x14 cm.
Vervolgens uit het designpapier nog 3 stukjes gesneden (8,3 x 12 cm en 6 x 11 cm en 2,5 x 15 cm).
Alles gemat op het rode cardstock.
De stempel is 10,5 x 11,5 cm.
Als laatste de kaart afgemaakt met een sjaal en handschoenen met een stans van Precious Marieke en een paar plakpareltjes

De gebruikte kleuren potloden zijn:
Rood: 121, 219, 217
Blauw: 154, 153 en 181
Tak: 176, 178, 177
Vacht: 181, 280, 179, 189, 187
Bessen: 225, 219, 118, 129
Groen: 173, 267

Zoals je ziet heb ik best veel verschillende tinten van1 kleur gebruikt. Hie rdoor kun je meer diepte in de kleur krijgen en dus een mooier resultaat. Ik heb deze keer gekleurd van donker naar licht. Dus eerste de donkerste gedeelte gekleurd en zo langzaam uitgewerkt naar lichtere kleuren.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges: christmas with the cuties
The Sketchy Challenge, All sorts, Craft Addiction, Crafting Musketeers, ABC Christmas, Anreda, Crafty Creations, Creapaleis, Inky Chicks, KIC, Send a Smile, Sir Stampalot, The Ribbon Girl, Anma Creatief, Crafting by design, Dream Valley, The Crazy Challenge, Sweet Stampers, Paperplay sketches

Ik wens iedereen weer een fijne week en tot blogs.vrijdag 18 november 2016

Sleetje rijden

Hallo mede-bloggers,

Voor het kleuren met potloden blog mocht ik weer een post verzorgen. Ik ging hiervoor aan de slag met een stempel van Toby Tumble. Deze stempel heet "pulling the sledge". Ik vind deze beren stempel zo leuk en het heeft een hoog knuffelgehalte.


De basis is een kraft kaart. Ik gebruikte de sketch van Cheerful Sketches. Het papier is van Marianne Design "Arctic Winter".  Ik gebruikte een ovale stans van Aurelie om de stempel uit te stansen. Daarnaast stanste ik uit kraft het sleetje van Joy en "winter"eveneens van Joy.
Het bloemenlint is van de Zeeman. Evenals de 2 kleine sneeuwvlokken rechts bovenin.

Ik kleurde de stempel met Faber Castell Polychromos potloden.
De gebruikte kleuren zijn:
Beer: Bruin 182,180,179
Blauw jas: 145,110,149
Blauw broek en kadootje: 157
Slee: 280
Sjaal, muts, handschoenen en kadootje: 111

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Ik wens iedereen een heel fijn weekend. Ik hoop dat ik eindelijk wat tijd heb om eens flink al jullie blogposten te bekijken, want ik loop verschrikkelijk achter.
zondag 13 november 2016

eekhoorntje

Hallo allemaal,

Éen van mijn favoriete diertjes is de eekhoorn. Ondanks dat we midden in de stad wonen, worden we regelmatig verrast met een bezoekje van zo'n lieve eekhoorn in onze tuin.

Echt het toppunt van genieten is het als hij weer door onze tuin rent of door de bomen springt.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn schoonzus een leuk vel van Studio Light. Op dit vel zat ook een plaatje van een eekhoorn. Daar ben ik lekker mee aan de slag gegaan in combinatie met het bijpassende papier van Studio Light.


Ik gebruikte de sketch van Cheerful Sketches. Ik begon met een kraft kaart als basis. Hierop dus het designpapier van Studio Light Frozen Winter. Uit kraft stanste ik een ster van Joy Crafts. 
De eekhoornstans is van First Edition (uit de set Wild life). De bloemen zijn van Prima Marketing en heb ik iets aangezet met distress inkt Walnut Stain. Net als alle randen van het papier trouwens.
Onder de bloemen heb ik deze keer geen bladeren gedaan, maar een touwtje. Verder nog wat plakpareltjes.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Iedereen nog een fijn weekend.zaterdag 12 november 2016

Voetballer

Hallo allemaal,

Ik mocht weer een blogpost verzorgen op het Craftliners blog. Ik koos deze keer eens niet voor kerst, maar voor een stoere voetballer. Craftlines heeft heel veel nieuwe merken in het assortiment en één daarvan is Trimcraft. En daar is dit leuke (clear) stempeltje van.

Omdat onze zoon bij Groen Wit voetbalt moest het natuurlijk in Groen Wit uitgevoerd worden. Lekker stoer gecombineerd met zwart.
Ik heb de stempel gekleurd met Faber Castel Polychromos potloden
De gebruikte kleuren zijn:
huid: 132,189,131
haar: 179,280, 178
groen: 168,167,174
zwart: 199
De sketch is een wat vrije interpretatie van de sketch van Cheerfull Sketches. Ik weet niet of dat mag.

Wil je weten hoe deze kaart precies gemaakt is en welke materialen ik gebruikt heb, klik dan even hier

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Ik wil jullie allemaal een heel fijn weekend wensen. Ik hoop dat ik nog wat tijd heb om te bloggen en te freubelen. De afgelopen weken waren verschrikkelijk druk dus wat "me-time" lijkt me wel wat.


vrijdag 4 november 2016

Hieperdepiep

Hallo allemaal,

Allereerst welkom aan Elavna, een nieuwe volger hier op mijn blog.
Dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn kaarten. Ik moest wel lachen om de reacties op mijn CAS kaart. Want ook de reacties waren soms Clean en Simple: kort en bondig geformuleerd. Grappig zouden cas kaarten ook een korte reactie oproepen?

Maar nu over tot mijn nieuwe kaart.

Gisteren mocht ik weer een blogpost verzorgen op het kleuren met potloden blog.

Iedere week houden mijn DT collega's Lydia, Angela en ik een kleuravond. Ik leer daar heel veel van. Ik ben zelf heel behoudend in het kiezen van kleuren maar Lydia daagt me uit om "out of the box" te denken. Mijn eerste idee was dan ook om dit draakje helemaal in groentinten te kleuren. Maar met de kleurkeuzes van Lydia in mijn achterhoofd koos ik naast groen voor oranje. Dat maakt zo'n stempel meteen wat frisser en spannender.Ik combineerde dit leuke draakje van My Favorite Things (Magical dragons) met het papier van Scrapberry's (photo vintage).
Het draakje stanste ik uit met een ronde stans van Aurelie, dat deed ik ook met de tekststempel van Joy. Als accent stanste ik nog wat vlaggetjes met een stans van My Favorite Things (mini pennants) en een sterrenrand van Taylored Expressions (skinny mini borders) uit.

Ik kleurde de afbeelding in met Faber Castell Polychromos potloden
de gebruikte kleuren zijn:
Groen: 170, 168, 167 en 173 (nagels)
Oranje: 111, 115

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges
Die sketchtantenAddicted to stampsCuttleburg mania (animal, diecuts, sentiment)
Fab 'n funkySend a smileThe papershelter, Deep ocean, Paradise of stamps

Ik ben benieuwd hoe jullie de keuze van je kleuren bepalen en of je ook out of the box durft te denken?

woensdag 2 november 2016

Nieuwe challenge Craftliners: Kerst

Hallo allemaal,

Vandaag start er weer een nieuwe challenge op het Craftliners blog. Deze keer met een thema waar we volgens mij allemaal heel druk mee zijn op dit moment nl. Kerst


Ik heb deze keer een CAS kaart gemaakt. Ik ben begonnen met een stuk wit cardstock van15 x 21 cm. Dit dubbelgevouwen als basis.
Vervolgens wederom een wit stuk cardstock maar nu van 9,5 x 14 cm.
Met een ronde Aurelie stans heb ik hieruit een cirkel gesneden. Eveneens uit wit cardstock heb ik het hert gestanst (Cottage Cutz).
Vervolgens nogmaals een cirkel gestanst en deze cirkel vervolgens met de TODO voorzien van een mooi diepblauwe folie. Op deze folie daarna nog een paar zilverkleurige sterretjes geplakt.
De hoeken van het voorste witte cardstock heb ik afgerond met een afrond pons en daarna verhoogd opgeplakt.
Tot slot nog een mooie tekststempel.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:
Crafty Hazelnut's Christmas, All Sorts, Cuttlebug mania (animal, diecuts, sentiment), Deep Ocean, Hobbyvision, Hobby de Egel, Cards en Scraps, Webshop Anma Creatief, 52 weeks, Fab 'n Funky,

Ik hoop dat jullie allemaal mee doen met onze challenge. De enige regel die er is is dat je een product van een merk dat Craftlines voert moet gebruiken. En dat zijn er heel veel. Wil je weten welke merken dat allemaal zijn klik dan hier voor de papiermerken of hier voor de kleurmediums.