Volgers

maandag 24 april 2023

Uitdaging Nelleke - Aartje #9 + een vraag

 Hallo allemaal,

De laatste maandag van de maand en dat betekent dat Nelleke en ik elkaar weer uitdagen. Deze keer was Nelleke aan de beurt en ze heeft me flink laten zweten en aan het denken gezet deze keer.

De opdracht luidde: Gebruik de stans op een originele manier

Het op een originele manier verwerken van de stans zorgde voor wat hoofdbrekens en de opdracht bleef dus ook lang liggen voordat ik er aan durfde te beginnen. Ik had al wel snel bedacht welke andere materialen uit het pakket ik wilde gebruiken: designpapier en een kikker plaatje.

Had ik in eerste instantie aan beide zijde van een enkele kaart de stans gedaan maar daar was ik toch niet tevreden over. Tot ik een restje zag liggen waar langs ik beide randen gestanst had. Dit restje kwam dus op de kaart en daarmee zie ik je eigenlijk niets meer van de originele stans, maar heb ik dus vooral het "afval" van de stans gebruikt :(  Ik hoop dat Nelleke dat goed keurt).

ik gebruikte de sketch van Cheerful Sketches. Designpapier, plaatje en tekststempel komen dus uit het pakket van Nelleke.

Ik ben enorm benieuwd wat Nelleke ervan gemaakt heeft. Kijken jullie mee bij haar?

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:
http://pammiesinkypinkieschallenges.blogspot.com/
https://avenue613.blogspot.com/
http://allsortschallenge.blogspot.com/
http://cheerfulsketcheschallenge.blogspot.com/
http://craftrocketchallenges.blogspot.com/
https://craftycatzweeklychallenge.blogspot.com/
http://cinspirations.blogspot.com/
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com/
http://unicornchallenge.blogspot.com/

En dan heb ik nog een vraag: Ik kreeg melding dat blogger blogposten heeft verwijderd omdat ik me blijkbaar niet aan regels heb gehouden. Hebben jullie dat ook al eens gehad? Ik post geen rare dingen volgens mij, maar het wordt dus wel gewoon verwijderd. 

Het is een lekker kort werkweekje deze week en zaterdag hebben we weer gezellig creatief cafĂ© bij Nelleke. 

Fijn dat je vandaag even langskwam en ik wens je een fijne dag

Groetjes Aartje


zondag 16 april 2023

GerJanne en Peter 40 jaar getrouwd

 Hallo allemaal,

Zoals jullie recent op het blog van GerJanne hebben kunnen lezen waren Peter en zij 40 jaar getrouwd. Een aantal dagen voor het heugelijk feit kreeg ik van Nelleke een appje dat het leuk zou zijn om haar te verrassen met een kaart. Iets met rood en harten zou leuk zijn omdat ze die zelf ook op haar uitnodiging richting kinderen had verwerkt. Bij rood en harten dacht ik meteen aan het papier van Bo Bunny, maar toen moest het nog gecombineerd worden. Ik vond een plaatje van Nellie Snellen wat er wel bij paste en op die manier werd de kaart opgebouwd. Natuurlijk moest het jubileum van 40 jaar en een felicitatie (Marianne Design) En tot slot nog een paar bloemen met rode harten van Elizabeth Craft.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

https://avenue613.blogspot.com/
http://allsortschallenge.blogspot.com/
https://craftycatzweeklychallenge.blogspot.com/
http://cinspirations.blogspot.com/
http://kaartjes-inspiratie-challenges-blog.blogspot.com/
http://craftrocketchallenges.blogspot.com/

Ik wens jullie een fijne zondag.

Groetjes Aartje
zondag 9 april 2023

Baby

Hallo allemaal,

Kaarten maken en bloggen staat hier momenteel op een heel erg laag pitje. Gelukkig staat er nog genoeg in concept om toch vandaag iets te laten zien

Vandaag dus maar eens een babykaartje.  Nu houd ik niet echt van hele zoete roze babykaartjes dus ik heb hier ook voor een wat stoerdere combinatie van kleuren gekozen. In dit geval dus de tinten anjerwit, lichtrose, heide en muisgrijs.


De basis voor deze kaart is een shape art van Dutch Doobadoo: Shield (470.713.176)
Deze heb ik eerst uit muisgrijs geknipt en daarna uit anjerwit. Als laatste een laag licht rose.
De lichtrose laag heb ik met een embossingfolder door de stansmachine gehaald.
Uit de kleur heide sneed ik een hart. Uit anjerwit sneed ik een smalle strook. Op deze strook lijmde ik een hartenstans (First Edition borderdies fedie160) in de kleur heide.  Uit het muisgrijs sneed ik een rechthoek. Hierop kwamen de heide kleurige hartjes die uit de stans vielen.

Onderin kwam het hertje van Marianne Design (Col1401). Deze stanste ik uit muisgrijs en anjerwit. Tot slot nog een klein anjerwit hart (Marianne design col1307)
Het plaatje is van Joy!Crafts en komt van het vel baby uit de afternoon tea serie. Ik matte dit op anjerwit
Alle randen zijn aangezet met distress inkt


Ik wens jullie nog fijne paasdagen.

Groetjes Aartje