Volgers

vrijdag 29 juli 2016

Vuurtoren

Hallo bloggers,

Ik heb donderdag weer een gezellige dag met Joke gefreubeld. Altijd weer gezellig en deze keer voor mij ook nog eens heel productief. Ik maakte 3 kaarten af!

Vandaag laat ik jullie de eerste zien. Een vintage kaart met vuurtoren.

De basis is een kraft kaart van 15x15 cm. Hierop het designpapier uit een paperpad van StudioLight. 
Van Joke leende ik een mooie stans van Noor design. Deze stanste ik eveneens uit het designpapier. De sketch die ik gebruikt heb is van Cheerfull Sketches. Het plaatje is van Gerda's Hobbyshop.
Als aankleding gebruikte ik wat kant, wolkjes van Joy, een meeuw van Marianne Design, de loopy rings van Memorybox en een leuke scheepslamp van Cottage Cutz.  Als laatste nog een strikje van stoer touw. Alle randen zette ik aan met distressinkt Vintage Photo.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges

Ik zit inmiddels wel een beetje te balen want mijn stansmachine is stuk gegaan. Ik heb een trouvaille van Joy en daar is een tandwiel afgebroken en er bleek van binnen nog iets stuk te zijn. Ik heb inmiddels contact gehad met Joy dus ik hoop dat het nog gemaakt kan worden.

Iedereen nog een fijne dag.
dinsdag 26 juli 2016

Hip Hip Hooray!

Hallo allemaal,

Vandaag verschijnt mijn eerste kaart op het Kleuren met Potlodenblog.
Jongens en mannenkaarten vinden de meesten van jullie moeilijk om te maken. En ook ik vind het niet altijd makkelijk om hier iets van te maken waar ik achteraf blij mee ben. Omdat deze maand de challenge-opdracht jongens/mannenkaarten is heb ik me er toch ook maar aan gewaagd. Ik heb gekozen voor vrolijk groen en blauw. (Mijn 13-jarige zoon zou zeggen dat dat niet stoer is, want dan moet je zwart gebruiken!)

De stempel die ik gebruikt heb is een rubberstempel van Kenny K en deze heet Victory Kid. Ik vind deze zo leuk voor verjaardagen. Het is net of hij heel hard zijn armen in lucht gooit en hoera roept.


Het papier is al wat ouder en is van Avec, de sterren zijn gestanst met een stans van My Favorite Things. De 2 ovalen heb ik gestanst met een stans van Aurelie. De tekststempel is van EchoPark.
De gebruikte sketch is van Cheerfull Sketches.

Ik heb de stempel gekleurd met mijn faber castel polychromos potloden.
De gebruikte kleuren zijn:
Huid: 132,189
Tong: 223
Groen: 171,168,167
Blauw: 151,246,157

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenge:

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook mee te doen met de challenge bij Kleuren met Potloden. Kleuren kun je ook goed doen buiten in het zonnetje : ), je hebt nog 12 dagen om mee te doen en er is een mooie prijs te winnenmaandag 25 juli 2016

Kerst in juli

Hallo allemaal,

Gisteren zijn wij weer terug gekomen van een heerlijke vakantie in Toscane. Genoten van het prachtige weer, de mooie omgeving en leuke stadjes.
Prachtige natuur.
In Florence heeft een kunstenaar de verkeersborden op een leuke manier bewerkt. Levert hele leuke borden op!

Mooie stadjes (San Gimignano)
Er was op Schiphol nog wel even een probleem omdat iemand onze koffer meegenomen had en er dus een andere soort gelijke koffer op de band achterbleef. Het lijkt opgelost te zijn en morgen wordt er als het goed is hier een koffer met vuile was bezorgd.

Gisteren kwam er ook weer een kaart van mij online op het Craftlinersblog. Deze keer een kerstkaart.


Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze niet alledaagse kerstkleuren combinatie vinden.

Als je wil weten hoe ik deze gemaakt heb, hop dan nog even over naar het Craflinersblog.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

Ik ga proberen om weer wat bij te lezen op de diverse blogs, heb vanuit Toscane wel wat blogs bezocht, maar we hadden niet altijd wifi. 

Ik wens iedereen een fijne dag.


zondag 10 juli 2016

Storm aan de kust.

Hallo allemaal,

Onlangs mocht ik weer iets maken voor het Craftliners blog en ik koos deze keer weer voor de vuurtoren van CottageCutz. 

Ik besloot om deze keer te werken met Bistre wat Craftlines sinds kort in het assortiment heeft.
De basis was een correspondentiekaartje. Dit spoot ik nat met een mini mister. Hierop strooide ik wat blauwe bistre. In bistre zitten natuurlijk veel bruine pigmenten, maar die wilde ik niet. Ik wilde vooral de blauwe kleur. Dus met een stukje tissue de wat donkere pigmenten voorzichtig opgenomen zodat vooral het blauw achterbleef.

Daarna de vuurtoren gestanst uit diverse kleuren cardstock en op de kaart verwerkt. De wolken en zeemeeuwen horen bij de vuurtorenstans.
Ik vond het zelf wel een leuk effect geven. Net of er een enorme golf opspat. En dat is natuurlijk geweldig om op een minder mooie zomerdag te genieten van de zee die opspat tegen de kust. Eigenlijk is dat veel mooier dan zo'n warme stranddag (ja, je leest het goed, ik hou helemaal niet van die massale volle warme stranden en daar zul je mij dus ook niet vinden)

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges:

613 Avenue create, cards and more, craft your passion, crafty catz, crafty creations, fairy tale, creatalicous, inky impressions, cards en scrap, webshop Anma Creatief, Craft Addiction, Do-it, Friendship Challenge. UnstampaBelles

Ik ga mijn best doen om mijn achterstand in het achterlaten van reacties bij jullie weer wat in te lopen. Maar het was hier de laatste weken nogal druk.

Voor wie al vakantie heeft: Fijne vakantie en voor wie nog even door moet werken, succes met de laatste loodjes.


maandag 4 juli 2016

Nieuwe challenge Craftliners: Vakantie

hallo allemaal,

Er is  weer een nieuwe challenge gestart bij Craftliners. Het thema is deze keer Vakantie.

Ik heb voor deze keer gekozen voor een stempel van Scrapberry's: Basik en Co Travel. Ze hebben hun koffers gepakt en zijn dus klaar voor de vakantie!

Ik heb deze stempel gecombineerd met het papier van Scrapberry's Photo archive. Ik maak in de vakantie de meeste foto's dus vond dit wel toepasselijk papier voor dit thema.

Ik heb daarnaast gebruik gemaakt van de filmstrip van My Favorite Things en de bloemen zijn gestanst met de "Bunch of flowers 3" van Elizabeth Craft. En goed verstopt (lol)nog 2 randjes met de skinny miniborder van Taylored Expressions.

De stempel weer gekleurd met faber castell polychromos potloden
Gebruikte kleuren:
Bruin: 179,178,176
Groen: 168,167
Zwart: 251

Verder nog een paar plakpareltjes en de randen zijn bewerkt met distress inkt Shabby Shutters.

Ik wil deze kaart insturen voor de volgende challenges
Craft addiction , the ribbon girls, 613 Avenue, craft your passion, crafting when we can, cards and scrap, paradise of stamps, scrapbook stamp society, stampin your way, sweet stampin, Anma creatief, crafty sentiments

Iedereen een fijne dag gewenst en ik hoop dat jullie allemaal meedoen met onze challenge. Breng eens een bezoekje aan het blog om te zien wat een mooie voorbeelden mijn collega's gemaakt hebben.